Airco Energie Optimizer, de oplossing van de toekomst


Een comfortable leef omgeving is het meest comfortabel als deze ook efficient is. Minder energie verbruik voor de zelfde warmte of verkoeling overdracht tevens een lager geluidsproductie en slijtage aan het systeem.

De Aeo maakt gebruik van rest energie in een koelsysteem door overdracht waardoor het systeem minder hard hoeft te werken om het zelfde resultaat te behalen. Als er minder hard gewerkt hoeft te worden is daar minder energie voor nodig en bewegende onderdelen minder slijtage onderhevig zijn. Omdat energie niet verloren gaat maar omgezet wordt in een andere vorm kan hier op diverse manieren gebruik van gemaakt worden. De Aeo zorgt ervoor dat er minder energie verlies is in het systeem waardoor het rendement wordt verhoogt.

Samen met Brisa Fresca hebben we gekeken of we koelsystemen meer kunnen verbeteren en zijn proeven gestart om alle gegevens te registeren en te optimaliseren. Airconditioners hebben vele meetpunten om het systeem om deze zo optimaal voor u te laten werken, door de installatie van de Aeo worden temperaturen sneller behaalt en de aansturing van de het systeem zich hieraan aanpast en de juiste warmte uit de buitenlucht haalt of afdraagt.

Na het plaatsen van de 23cm grote Aeo hebben we 2 identieke koelsystemen in de zelfde ruimte naast elkaar getest en gemeten met als doel zelfde comfortable omgevings temperatuur met een lager energie verbruik.

De temperatuur metingen zijn nagenoeg gelijk gebleven en met de volgende voordelen.

  • Lagere luchtstromingen.
  • Lagere geluidsdrukken.
  • Minder slijtages.
  • Lagere stroom verbruik.
Hieronder ziet u een meting van het stroomverloop gemeten per 15 minuten.

Crowdfunding:

Inverteer in ons concept en ontvangen een rendement tot 35%, met ons crowdfunding programma help u met het verbeteren en versnellen van het proces om de Aeo op de markt te brengen. Met uw investering kunnen wij u 25% korting geven op het Aeo module (incl inbouw) in een nieuwe single split unit airco die wij voor u plaatsen en zelfs 35% voor 3 of meer single split unit airco's. U kunt ook kiezen voor het plaatsen van een Aeo module in uw bestaande airconditioner* met een korting van 15% op de Aeo module (incl inbouw).

Heeft u interesse in een airconditioner met de Aeo of om uw koelsysteem te laten voorzien van een Aeo, vul dan het hier onderstaande formulier in.


Bekijk hier de video presentatie van RTL Z.

* Indien dit mogelijk is voor uw airconditioner/koelsysteem.